Kurssit ja ohjatut tunnit

10-18 vuotiaille nuorille paras paikka aloittaa harrastus on Junioreiden perusryhmä, tätä nuoremmat voivat tulla Lasten jousiammunta 1 -kurssille.

Aikuiset ensikertalaiset ovat tervetulleita Aikuisten alkeisryhmään: et tarvitse omia välineitä tai kokemusta jousiammunnasta. Kun jousiammuntakärpänen puraisee alkeisryhmässä, voit jatkaa usealla eri tavalla:

Tulevien kurssien ajankohdat löytyvät otsikon JK - Jousiammuntakurssit / Archery courses alta ilmoittautumissivustolta.

Myöhästyneitä ei oteta ampumaan turvallisuussyistä: saavuthan paikalle 5min ennen tunnin alkua!

Lasten jousiammunta 1 -kurssi (L1K)

Voit ilmoittautua tuleville kursseille täällä.

Lasten jousiammunta 1 kurssilla opit ohjatusti jousiammunnan perusasioita jotka valmentavat harjoittelemaan nuorten perusryhmässä. Kurssilla opit Suomen Jousiampujain Liiton Ensinuolet -konseptia mukaillen jousiammunnan perustekniikkaa, ammuntaa, lajin mukaista lämmittelyä, kehon huoltoa, harjoitteluun liittyviä turvallisuus asioita ikätason mukaisesti. Saat valmiuksia ja taitoja harjoitella seuran perusryhmän harjoituksissa joissa harjoittelemisen ikäraja ilman tätä kurssia on 10 vuotta.

Kurssi sopii 6-9 vuotta täyttäneille etkä tarvitse aikaisempaa kokemusta jousiammunnasta. Kurssin jälkeen voit ohjaajan luvalla aloittaa perusryhmässä harjoittelun vaikka et olisi vielä täyttänyt 10 vuotta.

Junioreiden perusryhmä (JPR)

Junioreiden perusryhmään ovat tervetulleita kaikki 10-18 vuotiaat jousiammunnasta kiinnostuneet nuoret! Junnuryhmässä alle 18 vuotiaana aloittaneet saavat jatkaa joukossa kunnes täyttävät 20 vuotta. Ei-jäsenet voivat maksutta käydä kokeilemassa ammuntaa 3-4 kertaa, joka jälkeen pitää liityä seuran jäseneksi. Lue lisää jäseneksi liittymisestä.

Junnujen perusryhmän tunnit näkyvät kalenterissa, katso keltaisella merkittyjä tapahtumia joilla on koodi JPR.

Ennakkoilmoittautumista ei vaadita! Tarkista harjoitukset kalenterista samana päivänä, mahdollisten peruutuuksien varalta.

Nuoret voivat kokeilla jousiammuntaa perusryhmässä 3-4 kertaa ilmaiseksi, minkä jälkeen heidän tulee liittyä seuraan. Juniorijäsenten vuotuinen jäsenmaksu on 60€, minkä lisäksi veloitetaan kertaluontoinen liittymismaksu 40€. Mitään muita maksuja juniorijäseniltä ei veloiteta.

Lue lisää jäseneksi liittymisestä täältä.

Junioreiden jousiammunta 1 -kurssi (J1K)

Voit ilmoittautua tuleville kursseille täällä.

Kurssilla opit ohjatusti jousiammunnan perusasioita jotka auttavat itsenäisen harjoittelun aloittamisessa. Kurssilla opit Suomen Jousiampujain Liiton Ensinuolet -konseptia mukaillen jousiammunnan perustekniikkaa, ammuntaa, lajin mukaista lämmittelyä, kehon huoltoa, harjoitteluun liittyviä turvallisuus asioita ja jousiammuntaan kytkeytyvien psyykkisten valmiuksien perusteita ikätason mukaisesti. Pääset kokeilemaan erilaisilla jousilla ampumista ja opit myös jousen virittämistä ja huoltoa.

Kurssi sopii 10-17 vuotta täyttäneille etkä tarvitse aikaisempaa kokemusta jousiammunnasta. Kurssin aikana voit hyvin käydä junioreiden perusryhmän harjoituksissa ja kurssin jälkeen on hyvät edellytykset jatkaa myös tekniikkaryhmässä.

Aikuisten alkeisryhmä (AAR)

Harjoitukset maksavat 10€ kerta.

Alkeisryhmään ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon: näet alkeisryhmän ajat kalenterista: katso punaisella merkityt tunnit.

Harjoitukset on tarkoitettu ampujille joilla ei ole kokemusta jousiammunnassa, jotka eivät vielä ole edenneet muihin ryhmiin, aloittaneet seurassa itsenäistä harjoittelua tai joilla ei ole kokemusta jousiammunnasta seuratoiminnassa. 

Harjoituksiin voit tulla arkivaatteissa, sisäkenkiä saa käyttää, mutta voit myös ampua ulkokengissä. Kaikki välineet saat käyttöösi seuran puolesta. Ohjatulla tunnilla käydään aina läpi turvallisuus, välineiden oikea käsittely sekä tekniikan perusteisiin liittyvät asiat siltä osin, että ammunta on turvallista ja mielekästä. 

Alkeisryhmästä on luontevaa jatkaa Aikuisten jousiammunta 1 -kurssille (A1K) ja/tai Aikuisten perusryhmän (APR) harjoituksiin.

Aikuisten perusryhmä (APR)

(Tämä ryhmä korvaa vanhan TK1-ryhmän ja AER-ryhmän.)

Kertamaksu on 15€, kausikortti kesälle 2024 maksaa 100€, jäsenille 80€ alennuksen. 

Kesäkuun 3. - elokuun 18. APR on maanantaisin 18:30-20:30. POIKKEUS: 8. heinäkuuta ja 5. elokuuta ei harjoituksia.

Ennakkoilmoittautumista ei vaadita, mutta ilman kausikorttia et välttämättä mahdu mukaan: ryhmän koko on rajoitettu. 

Aikuisten perusryhmässä harjoitellaan jousiammunnan perusasioita ohjaajan tukemana.

Ohjaus keskittyy samoihin jousiammunnan perusasioihin kuin Aikuisten jousiammunta 1 ja 2 -kurssit (A1K ja A2K). Ryhmässä ohjaus ei etene kurssimuotoisen progressiivisesti, vaan harjoituksissa keskitytään yksilöllisiin haasteisiin omassa ammunnassa. 

Ryhmään ohjataan Aikuisten alkeisryhmästä (AAR) ja se on tarkoitettu myös A1K ja A2K -kursseja käyville tai ne käyneille.

Ryhmästä on luontevaa jatkaa Aikuisten jousiammunta -kursseille (A1K ja A2K). Käytyäsi A2K:n voit myös siirtyä Aikuisten tekniikkaryhmään (ATK).

Aikuisten tekniikkaryhmä (ATR)

Voit ilmoittautua ryhmään täällä.

Aikuisten tekniikkaryhmässä harjoitellaan seuran valmennusmallin mukaista edistyneempää jousiammuntatekniikkaa. Eteneminen on progressiivista, mutta silti yksilön ominaisuuksia huomioon ottavaa. Tekniikka ryhmässä opit tavoitteellisen harjoittelun edellytyksiä jousiammunnassa. 

Harjoituksia tehdään myös ryhmässä ja opit tarkkailemaan muiden ammuntaa sekä saat palautetta omasta ammunnastasi muilta ryhmän jäseniltä. Harjoituksiin liittyy lyhyitä kotitehtäviä harjoituskertojen välillä. 

Ryhmään liitytään mukaan kauden alussa ja siihen ei voi liittyä kauden aikana. Yhden tekniikan osa-alueen oppimiseen käytetään useampi harjoituskerta. Ryhmä on tarkoitettu A2K -kurssin suorittaneille.

Aikuisten jousiammunta 1 -kurssi (A1K)

Voit ilmoittautua tuleville kursseille täällä.

Kurssi kestää 8 viikkoa ja maksaa 120€. Hintaan sisältyy kahdeksan ohjatun tunnin lisäksi kaksi itsenäistä harjoittelukertaa Wilhelm Tellin jousiammuntahallissa. Kurssi maksetaan ensimmäisen kerran yhteydessä kortilla, virike-edulla tai käteisellä. Et tarvitse omia välineitä.

Kurssilla opit jousiammunnan perusasiat, jotka auttavat itsenäisen harjoittelun aloittamisessa.

Kurssi sisältää Suomen Jousiampujain Liiton Ensinuolet-konseptia mukaillen jousiammunnan perustekniikkaa, ammuntaa, lajinmukaista lämmittelyä, kehonhuoltoa, harjoitteluun liittyviä turvallisuusasioita ja jousiammuntaan kytkeytyvien psyykkisten valmiuksien perusteita.

Kurssi sopii kaikille 18v täyttäneille, jotka ovat käyneet vähintään kerran kokeilemassa jousiammuntaa aikaisemmin, esimerkiksi Aikuisten alkeisryhmässä (AAR).

Kurssi antaa valmiudet osallistua Aikuisten jousiammunta 2 -kurssille (A2K) ja Aikuisten perusryhmän (APR) harjoituksiin.

Aikuisten jousiammunta 2 -kurssi (A2K)

Voit ilmoittautua tuleville kursseille täällä.

Kurssi kestää 8 viikkoa ja maksaa 120€. Hintaan sisältyy kahdeksan ohjatun tunnin lisäksi kaksi itsenäistä harjoittelukertaa Wilhelm Tellin jousiammuntahallissa. Kurssi maksetaan ensimmäisen kerran yhteydessä kortilla, virike-edulla tai käteisellä. Et tarvitse omia välineitä.

Aikuisten jousiammunta 2 -kurssilla syvennytään 1. kurssilla opittuun ja opitaan uusia asioita tekniikkaan, ammuntaan, välineisiin ja psyykkisiin valmiuksiin liittyen. Kurssilla perehdytään myös tarkemmin omatoimisen harjoittelun edellytyksiin. Kurssi vie jousiammunnan taidon oppimista progressiivisesti eteenpäin.

Kurssi sopii kaikille 18v täyttäneille, jotka ovat käyneet A1K-kurssin. Kurssi seuraa progressiivisesti A1K-kurssilla opittuja asioita: se edellyttää A1K-kurssin käyntiä tai vastaavan sisällön hallintaa.

Kurssi antaa valmiudet osallistua Aikuisten edistyneiden ryhmän (AER) ja Aikuisten tekniikkaryhmän (ATR) harjoituksiin.